Consultancy Vastgoed- en IT-beheer

JEBU Vastgoed Advies kan u ondersteunen met onderstaande consultancy en detachering diensten en een op uw persoonlijke wensen afgestemd project met u bespreken. Consultancy kan zowel remote als op locatie plaatsvinden en kan eenmalig en/of periodiek van aard zijn. Mocht u vragen of opmerkingen hebben betreffende deze diensten neem dan contact op of vul het contactformulier in.

Software consultancy

Softwareimplementaties, softwareoptimalisaties, softwarebeheer en trainingen voor diverse ERP en MJOB paketten. Voornamelijk Tobias AX projecten, inkoopcontacten, bezit, leveranciers, mutatie-inspectie,  MJOP, Plato en StraVIS. Maar ook SAP, Viewpoint, NCCW, Dynamics Empire, O-Prognose en IBIS-Main zijn niet onbekend. Ook reeds onbekende software zie ik juist als een uitdaging. Denk globaal aan de volgende producten:

  • Implementatie van verschillende onderdelen rondom vastgoed en financieel.
  • Quickscan van huidige inrichting en optimalisatiemogelijkheden.
  • Nazorg trajecten na geïmplementeerde software.
  • Opstellen van (deel)begrotingen van bijv. aankoop of nieuwbouw.
  • Jaarbegrotingen samenstellen en importeren in de projectadministratie.
  • Eenheidsprijzen of overige data in bulk bijwerken in de software.
  • Functioneel beheer van de eerder genoemde of nieuwe pakketten.
  • Beheerplan van reeds in gebruik genomen of nog te implementeren software.
  • Standaard- of maatwerktrainingen van diverse softwarepakketten.

Zie daarnaast ook mijn referentie pagina voor projecten die ik tijdens JEBU Vastgoed Advies eerder heb uitgevoerd en eventueel ook mijn LinkedIn voor mijn ervaringen bij eerdere werkgevers/projecten.

Datamigraties/-conversies begeleiden of uitvoeren voor eerder genoemde of nieuwe pakketten. Hierbij worden diverse database tools zoals SQL, Access en Excel in combinatie met de te converteren software gebruikt. Door mijn ervaring met tientallen verschillende conversies die tot een goed einde zijn gebracht kan ik deze dienst aanbieden. Deze dienst kan nodig zijn bij diverse migraties maar bijvoorbeeld ook bij fusies.

Datakwaliteit analyseren en verbeterprojecten. ‘Data op orde’ is vaak een primair doel van organisaties. De vraag is alleen waar men (klein) moet beginnen of hoe men kan opschalen. Door gebruik van database en business intelligence tools kan ik inzicht verschaffen en verbeteringen voorstellen en/of uitvoeren.

Robotic Process Automation. RPA is erg in opkomst in de softwaremarkt. Ik kan u ondersteunen bij het bouwen van diverse robots op de softwarepakketten naar keuze. Door het combineren van de proceskennis van vastgoedontwikkelaars/vastgoedbeheerders en de kennis van deze technologie kan ik u goed ondersteunen.

Business consultancy

Procesverbeteringen en adviestrajecten rondom de processen van vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer. Denk bijvoorbeeld aan het volledig in kaart brengen van het huidige én gewenste vastgoedonderhoud proces met de interne of ook externe organisatie. Procesverbeteringen zullen worden voorgesteld en een adviesrapport wordt hierbij opgesteld. Indien er verbeteringen van processen in softwaresystemen nodig zijn kan hier uiteraard ook softwareconsultancy van toepassing zijn.

Selectietrajecten van diverse softwarepakketten. Ik kan het uitvoeren en begeleiden van diverse selectietrajecten verzorgen. Dit zit op het raakvlak van business consultancy en software consultancy, maar buiten de software eisen zijn er ook organisatorische eisen die hierbij komen kijken.

MJOB / MJOP

Opstellen, bijwerken, controleren, valideren van de onderhoudsbegrotingen en jaarplannen. Dit eventueel inclusief het calculeren/inventariseren van aanwezige elementen op basis van tekenwerk en/of bezoek op locatie. Er kan gewerkt worden in de beschikbare software van de klant of er kan door mij met diverse softwarepakketten gewerkt worden. Ook kan ik een check verzorgen van de eenheidsprijzen in uw systeem of deze voor u bijwerken en doorrekenen naar nieuwe/gewijzigde begrotingen.

Conditiemeting NEN 2767. Naast het kunnen uitvoeren, controleren en valideren van conditiemetingen kan ik ook de implementatie van conditiemeting volgens de NEN 2767 in uw organisatie en/of software begeleiden. Door het netwerk van diverse inspecteurs kan dit eventueel ook op grotere schaal gebeuren.

Administratief en technisch VvE Beheer. Administratief, financieel en technisch beheer van uw VvE kan ik voor u verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het compleet opbouwen van een nieuwe administratie inclusief alle benodigde financiële overzichten, registreren en afhandelen van onderhoudsmeldingen en het opvragen/beoordelen van diverse offertes. Afhankelijk van de wensen en grootte van de VvE kan ik hier een passende offerte voor maken.

Bouwkunstig tekenwerk/plattegronden. Met behulp van onder andere Floorplanner kan ik 2D en/of 3D tekeningen van uw vastgoed verzorgen. Voor uw tekenwerk voor bijvoorbeeld verkoop- of ontwerpdoeleinden dat indien gewenst ingemeten is volgens de NEN 2580.

Detachering Projectmanagement

Naast de andere consultancy diensten kan JEBU Vastgoed Advies u ontzorgen door het vervullen van een aantal diverse functies op basis van detachering. Ook deze functies kunnen remote en op locatie uitgevoerd worden en kunnen een eenmalig (op afroep) of periodiek karakter hebben. Mocht u vragen hebben over onderstaande opties of over eventuele andere functies neem dan contact met mij op.

Projectadministrateur / Contractbeheerder  / Technisch administratief medewerker

Het administratief verwerken, inzicht verschaffen, rapporteren en afhandelen van een projectadministratie, verplichtingenadministratie of inkoopcontracten administratie is iets wat ik voor u kan uitvoeren. Door ervaring met diverse ERP en begrotingspakketten is dit iets wat ook voor kortere (tijdelijke) perioden efficiënt uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er rondom kwartaalrapportages of jaarovergang extra inzet benodigd is.

Projectleider IT projecten / Teamlid verbeterprojecten

Buiten de uitvoering van een softwareimplementatie kan ik ook diverse IT of verbeterprojecten begeleiden als projectmanager. Door ervaring met verschillende methoden/raamwerken zoals Prince2, agile, scrum en lean six sigma kan ik dit voor u uitvoeren. Ook deelnemen aan een van de verbeterteams in de projecten is een optie.

Tot slot

Mocht u bij het lezen van bovenstaande consultancy of detachering diensten nog vragen of opmerkingen hebben neem dan a.u.b. contact met mij op. Er zijn wellicht altijd bijgewerkte of nieuwe diensten te bespreken.

Diensten