Jaarovergang 2020-2021

Ondertussen is het alweer bijna 3 weken 2021 en de jaarovergang 2020-2021 is wellicht al afgerond of nog in volle gang. Mocht er alsnog last minute ondersteuning nodig zijn rondom de jaarovergang in Plato en/of Tobias AX, laat het mij dan vooral weten! Uiteraard kan het ook gaan om activiteiten richting de jaarrekening of overige activiteiten. Zie hieronder over welke werkzaamheden het bijvoorbeeld gaat.

Jaarovergang 2020-2021 in Plato (MJOB).

Naast het goedkeuren van de begroting 2021 moeten mogelijk de budgetten nog naar de projectadministratie gehaald worden. Dit kan in Tobias AX middels een import in MJOP.  Indien dit al gebeurd zijn er waarschijnlijk geen nieuwe werkzaamheden meer nodig in Plato totdat de nieuwe begrotingsronde begint. Diverse maatregelen kunnen verschoven worden, met uitzondering van de activiteiten die al vaststaan in 2021. Voordat deze begrotingsregels vrij komen moet eerst aangegeven worden of ze uitgevoerd zijn (of niet) middels het ‘voltooien’. Tot slot begint binnenkort waarschijnlijk ook weer een inspectieronde, vaak in de vorm van conditiemetingen en/of complexbesprekingen. Wilt u de inrichting van de conditiemeting app van Plato bijwerken of überhaupt nog implementeren dan is dit mogelijk. Ook het geven van trainingen conditiemeting, bijvoorbeeld voor nieuwe medewerkers, behoort tot de mogelijkheden.

Jaarovergang 2020-2021 in Tobias AX (2009/2012)

Deze jaarovergang 2020/2021 geldt vooral voor de modules projecten en inkoopcontracten. Na het afsluiten van alle lopende zaken van 2020 en het inlezen van de projecten en budgetten van 2021 is het tijd om offertes en opdrachten te gaan verwerken. Mogelijk dient er ook nog iets te gebeuren met de projecten en inkooporders betreffende de overloop van 2020. Daarnaast vraagt het maken van (jaar)rapportages vaak nog wat extra ondersteuning.

Voor de lopende inkoopcontracten is het vaak nodig om diverse contracten te verlengen naar 2021. Dit kan per contract gebeuren middels het kopiëren maar ook voor alle contracten in bulk door middel van een export en import. Ook het afwikkelen van oude contracten gebeurd vaak na de jaarovergang 2020-2021. Omdat dit een klus is die maar jaarlijks voorkomt kan ik hier prima bij ondersteunen.

Lopende projecten 2021

Dit eerste kwartaal ben ik vooral bezig met een grote data conversie waarbij (nieuwe) inventarisaties van bouwdelen i.c.m. begrotingsregels uit de MJOB overgezet moeten worden naar de software van Plato. Dit is een flinke uitdaging omdat de begroting nog op een hoger/gebundeld niveau gemaakt is. Daarnaast ontbreekt ook van een gedeelte van het bezit de inventarisatie dus gaat eerst alleen de begroting over. Al deze gegevens moeten uiteindelijk eind maart overgezet zijn zodat de complexbesprekingen kunnen beginnen.

Daarnaast ben ik ook bezig met implementatie van de module inkoopcontracten in Tobias AX, optimalisaties van een aantal vastgoed modules en het geven van een aantal (opfris)trainingen over de projectadministratie van Tobias AX.

Beschikbaarheid 2021

Vooralsnog ben ik waarschijnlijk per 1 mei 2021 weer meerdere dagen per week beschikbaar. Voor die tijd is er meestal wel ruimte voor kleinere klussen, dus informeer vooral naar mijn beschikbaarheid. Ook als er nog iets speelt rondom de jaarovergang 2020-2021.

jaarovergang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *